قیمت مرغ امروز اول مرداد ۱۴۰۱ در بازار تهران افزایش یافت.مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ هستند اما به علت نبود تقاضا و کشش بازار بعید است که ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ را افزایش دهد. تغییرات قیمت مرغ و گوشت بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ چگونه بود؟ آخرین وضعیت قیمت مرغ را در زیر بخوانید.
به گزارش جام جم آنلاین از گسترش نیوز، نرخ هر کیلوگرم مرغ کامل تازه، بستهبندی کیسهای (پوشش کیسه نایلونی) امروز شنبه یکم مردادماه ۱۴۰۱ در بازار تهران نسبت به روز گذشته افزایش یافت و به کیلویی ۵۵،۵۰۰ تومان رسید.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: هم اکنون مرغ در بازار به قیمت مصوب رسیده و فروش با نرخ های بالاتر تخلف است.
به گزارش همشهری آنلاین، مهدی یوسف خانی گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۳۸ هزار تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ها ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است.
او قیمت هر کیلو ران مرغ با کمر ۵۰ هزار تومان، ران مرغ بدون کمر ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان، سینه بی استخوان ۱۱۰ هزار و فیله مرغ را ۱۲۰ هزار تومان اعلام کرد.
یوسف خانی میگوید: با وجود افزایش هزینه های تولید مرغداران خواستار اصلاح قیمت مرغ هستند که به سبب نبود تقاضا و کشش بازار بعید است که ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ را افزایش دهد.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: روزانه حدود ۱۶۰۰ تن مرغ در تهران عرضه می شود، درحالیکه قبل از آزادسازی نرخ میزان عرضه به ۲ هزار تن در روز هم می رسید.
بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت کنونی هر کیلو مرغ ۵۸ تا ۶۵ هزار تومان، ران مرغ ۵۵ تا ۶۵ هزار تومان، سینه ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و فیله ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان است که رئیس اتحادیه پرنده و ماهی عرضه بالاتر از نرخ مصوب را گرانفروشی می داند.
بنابر گفته اتحادیه پرنده و ماهی تا مرغ کمتر از نرخ مصوب در خرده فروشی ها عرضه می شد که حالا با کمی افزایش به نرخ مصوب رسیده است.
بررسی وضعیت قیمت کالاهای اساسی و اقلام ضروری خانوار در هفته اول مردادماه حاکی از ثبات نسبی قیمت اکثر کالاهاست ضمن اینکه گرانی قیمت ها منجر به کاهش استقبال مردم و رکود بازار شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، بررسی وضعیت قیمت کالاهای اساسی و اقلام ضروری خانوار در هفته اول مردادماه حاکی از ثبات نسبی قیمت اکثر کالاهاست ضمن اینکه گرانی قیمتها منجر به کاهش استقبال مردم و رکود بازار شده است.
براین اساس، قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته با حدود ۴ هزار و ۳۰۰ تومان کاهش به ۵۴ هزار تومان رسیده است.
براین اساس رب گوجه فرنگی که طی دو ماه گذشته، بازار پر تنشی داشته همچنان کمیاب است و قیمت آن در برخی مناطق حتی از ۴۵ هزار تومان هم گذشته و هر قوطی ۸۰۰ گرمی آن به قیمت ۴۸ هزار تومان نیز به فروش میرسد.
در این راستا، فروشندگان زیادی در گفتگو با خبرنگار مهر از کاهش تقاضا در بازار برای کالاهای مختلف اعم از مرغ، گوشت قرمز، شکر، روغن و برنج خبر دادند.
این در حالی است که کارشناسان پیش از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اصلاح نظام یارانهای به دولتمردان درباره کاهش قدرت خرید مردم هشدار داده و از دولت خواسته بودند برای افزایش قدرت خرید مردم برنامه ریزی لازم را داشته باشند چرا که اگر مصرف کننده نتواند کالا را بخرد، محصول روی دست تولیدکننده میماند و تولید دچار مشکل میشود.
ايسنا نوشت: در سه ماه اول امسال حدود ۷۰ میلیون دلار گوشت قرمز و گوشت مرغ وارد ایران شده است.
با توجه به تولید داخل، وارات گوشت قرمز و مرغ معمولا رقم بالایی نیست و در برخی مقاطع جهت رفع کمبود و تنظیم بازار، دولت نسبت به واردات این اقلام اقدام میکند.
از اردیبهشت سال جاری نیز دولت با توجه به اختیار قانون بودجه ۱۴۰۱ نسبت به اصلاح نظام پرداخت یارانهها و حذف ارز ترجیحی از واردات کالای اساسی که شامل هفت قلم بود اقدام کرد؛ هر چند که از حدود دو سال قبل، دیگر گوشت قرمز و مرغ در لیست واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار نداشت.
بررسی آمار واردات کالای اساسی در سه ماه اول امسال نشان میدهد که در مجموع حدود ۷۰ میلیون دلار گوشت قرمز و گوشت مرغ وارد شده که حدود ۸۰۰۰ تن به ارزش بیش از ۳۶ میلیون دلار آن گوشت قرمز است.
از این میزان حدود ۸۰۰ تن به ارزش ۴.۵ میلیون دلار گوشت قرمز گرم و ۷۲۰۰ تن به ارزش ۳۱.۷ میلیون دلار گوشت قرمز سرد بوده است.
همچنین واردات گوشت مرغ حدود ۲۰ هزار تن به ارزش ۳۵.۸ میلیون دلار گزارش شده است. اگر چه از قبل، واردات مرغ از لیست ارز ترجیحی خارج شده بود ولی در اوایل سال گذشته طی مصوبه دولت به منظور تنظیم بازار مرغ، مجوز مقطعی برای واردات در مجموع ۱۲۰ هزار تن مرغ با ارز ترجیحی صادر شده بود.
اما اینکه در بازار داخل وضعیت قیمت گوشت قرمز و مرغ به چه صورتی بوده باید اشاره کرد که این اقلام و به ویژه گوشت مرغ، تحت تاثیر حذف ارز ترجیحی قرار داشتهاند؛ به این دلیل که از هفت قلم اساسی که با این ارز وارد کشور میشد بیش از ۵۰ درصد واردات مربوط به نهاده تولید دام و طیور شامل جو، ذرت و کنجاله سویا بوده است که بعد از حذف ارز ترجیحی و انتقال یارانه آن به مصرف کننده، در تورم خرداد بروز کرده است.
گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت قیمت کالاهای خوراکی در خرداد امسال نشان میدهد که هر کیلو گوشت گوسفند که در خرداد سال گذشته به طور متوسط حدود ۱۳۵ هزار تومان فروش رفته به ۱۷۰ هزار تومان در اردیبهشت امسال و ۱۸۳ هزار تومان در خرداد رسیده و گوشت گوسفند تا بیش از ۲۱۲ هزار تومان هم در ماه گذشته فروش رفته است.
بر این اساس قیمت گوشت گوسفند در خرداد، ۷.۴ درصد نسبت به اردیبهشت امسال و ۳۵.۹ درصد نسبت به خرداد پارسال افزایشی شده است.
تغییرات قیمت گوشت گوساله و گاو نیز حاکی از افزایش ۵۲ درصدی نسبت به خرداد پارسال است؛ به طوری که هر کیلو از این کالا به طور متوسط ۱۲۷ هزار تومان در خرداد سال گذشته قیمت خورده که به ۱۶۶ هزار تومان در اردیبهشت و ۱۹۳ هزار تومان در خردادماه رسیده است. هر کیلو گوشت گاو و گوساله در ماه پیش تا بیش از ۲۳۸ هزار تومان هم فروش رفته است.
اما وضعیت قیمت مرغ نشان دهنده رشد ۶۸.۴ درصدی آن در خرداد امسال است. هر کیلو مرغ در این ماه به طور متوسط ۴۵ هزار و ۶۰۰ تومان و حتی تا ۵۱ هزار و ۴۰۰ تومان فروش رفته است.
این کالا در خرداد پارسال حدود ۲۷ هزار تومان و در اردیبهشت امسال ۳۴ هزار و ۴۰۰ تومان قیمت داشته که بیانگر رشد ۳۲.۵ درصدی در فاصله اردیبهشت تا خرداد است.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: